EU:n kosmetiikkaportaali CPNP uudistuu kesäkuussa

31.05.2023

CPNP Eli Cosmetic Product Notification Portal (puhekielessä EU:n kosmetiikkaportaali) uudistuu kesäkuussa 2023. CPNP toimii viranomaisten ja kosmetiikan valmistajien sekä jälleenmyyntien välisenä kanavana, jonka kautta viranomaiset, kuten myrkytystietokeskukset ja kemikaaliturvallisuudesta vastaavat tahot saavat tärkeää tietoa markkinoilla olevista tuotteista. Kosmetiikkalainsäädännössä määriteltyjen vastuuhenkilöiden kaikkialla EU:ssa tulee lainsäädännön mukaan ilmoittaa Euroopan Unionissa markkinoille laskettavat kosmeettiset valmisteet CPNP portaaliin. Kesäkuussa tehtävän uudistuksen on tarkoitus modernisoida portaalia ja yhdenmukaistaa sen ulkoasua EU:n muita tietokantoja ja palveluja paremmin vastaavaksi. Uudistuksen takia portaalissa on lyhyt käyttökatko 1. kesäkuuta.

Monet asiakkaistamme ovat vuosien varrella toivoneet uudistuksia ja parempaa käytettävyyttä. Nykyinen käyttäjärajapinta on melko kankea, ja portaali on koettu hankalaksi käyttää. Uudistuksella on siitä julkaistujen tietojen mukaan tarkoitus ulkoasun yhtenäistämisen lisäksi parantaa portaalin käytettävyyttä, mutta valmisteiden ilmoitusprosessin ei ole tarkoitus merkittävästi muuttia. Tuotetiedot ilmoitetaan siis jatkossakin portaaliin.

Palvelemme CPNP:n käyttöön ja ilmoitusten tekemiseen liittyvissä kysymyksissä, ja tarjoamme vastuuhenkilöille ja jälleenmyyjille jatkossakin tukea tuotteiden viemiseksi EU:n yhteiseen kosmetiikkatietokantaan. Mikäli sinulla on kysyttävää tai vaikeuksia ilmoituksen tekemisessä, ole yhteydessä meihin info@fingredient.com